Днес се провежда заседание на ВСС, в което ще бъде обсъдено искането

...
Днес се провежда заседание на ВСС, в което ще бъде обсъдено искането
Коментари Харесай

Гешев преди заседанието на ВСС: Вярвам в колегите си, че няма да влязат в политическия график на Пеевски и Борисов

Днес се организира съвещание на Висш съдебен съвет, в което ще бъде обсъдено настояването за премахване на основния прокурор

" Ще кажа, че вярвам в сътрудниците си, в правосъдната власт и членовете на Висш съдебен съвет, че няма да влязат в политическия график, графика може би на Делян Пеевски и на Бойко Борисов ", това разяснява основният прокурор Иван Гешев преди съвещанието на Висш съдебен съвет.
" Искам да кажа няколко значими неща към всички българи - освен ние магистратите, членовете на Висш съдебен съвет, само че и всеки един българин, в случай че в този момент се наведе, вече няма да може да се изправи ", съобщи Гешев.

Припомняме, че през днешния ден се организира съвещание на Висш съдебен съвет, в което ще бъде обсъдено настояването за премахване на основния прокурор. След близо 14-часово съвещание в четвъртък, Пленумът на Висш съдебен съвет постави пауза на разискването, което приключи след среднощ.

" След като се организира от опита ми за ликвидиране до политически инсцениран опит за отстраняването ми, в нарушаване на всевъзможни съществени правни правила, в нарушаване на обикновена даже честност, по отношение на основен прокурор, представете си какво значи и какви гаранции има един елементарен магистрат, пък и всеки един българин ", разяснява той.

" Опасността е да се върнем във времената, когато ни управляваше, в нарушаване на всевъзможни принципи за разделяне на управляващите, една тричленка, наречена политбюро ", безапелационен е Гешев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР